Giv en bog og skab en ny fortælling! Bog & idé støtter projekt Læs for Livet, og lader kunderne samle bøger ind til udsatte børn og unge.

Bøger kan forandre livet for udsatte børn og unge. Når du har læst en bog, så giv den videre. I dagene 24.-26. april 2017 kan du aflevere de bøger, du gerne vil donere til Læs for Livet. Bøgerne skal være i pæn stand. Målgruppen er fra 0-23 år, så alle genrer og sværhedsgrader efterspørges.

Hvad er Læs for Livet?

Læs for Livet er en organisation, som indsamler bøger og samler dem i biblioteker på mellem 200 og 800 bind. Bibliotekerne foræres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig – som f.eks. børnehjem, familieafdelinger og ungdomspensioner. Bogudvalget til hver enkelt institution gennemtænkes fagligt, og man tager udgangspunkt i både børnenes og de unges egne ønsker og i behovet for variation i genrer og sværhedsgrader.

Fokus er på lystlæsning. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke, hvad børnene og de unge læser, men at de læser.

Se mere på www.laesforlivet.dk, hvor du også kan tegne et personligt støtte-medlemskab. Det koster 250 kr. om året.

Derfor støtter Bog & idé projektet

Mange af os har bøger i reolen, som vi ikke får læst igen. Hvorfor ikke give dem videre? Ved at give dem videre til Læs for Livet, kan du være med til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser med litteraturen. Det er en vigtig sag, som Bog & idé støtter op om.

Vi ses d. 24.-26. april

Kig ned i Bog & idé og donér dine bøger. Se her, hvilke Bog & idé-butikker, der er med i projektet.