Bog & idéBøger

Månedens læseoplevelse

Månedens læseoplevelser i 2024

Månedens læseoplevelse
Viola Ardone
Læs anmeldelsen
Se video

Månedens læseoplevelse i april

En uforglemmelig roman om en ung siciliansk pige, der trodsede en århundreder gammel tradition for at vinde retten til at kontrollere sit eget liv. Foto: Basso Cannarca

Læs mere
Månedens læseoplevelse marts 2024

Månedens læseoplevelse i marts

“Bange børn lærer ikke at lystre, de lærer at lyve”. Sommeren 1983. Ingrid Wolt bliver løsladt fra kvindefængslet Hinseberg. Engang var hun en respekteret politibetjent på vej til at gøre karriere som efterforsker. Nu er hun en kvinde på flugt fra sin fortid. Første del i serien om Ingrid Wolt er en kriminalroman om sorg, skyld og leg, der bliver til dødelig alvor.

Læs mere
Månedens læseoplevelse februar 2024

Månedens læseoplevelse i februar

Første bind i en medrivende familiekrønike, der folder sig ud med det 20. århundredes politiske, videnskabelige og kulturelle fremskridt som kulisse.

Læs mere
Månedens læseoplevelse januar 2024 Den syvende pige af Stacy Willingham

Månedens læseoplevelse i januar

"Forvent det uventede i 'Den syvende pige' - en krimi, der vækker frygt og fascination på samme tid." Foto: Mary Hanna Harte

Læs mere

Månedens læseoplevelser i 2023

Månedens læseoplevelse i december

169,95 DKK
299,95 DKK

Ny roman af forfatteren til "Højsangen fra Palermovej". En uimodståelig odyssé om livsvilje, hjerterytmer og en fiskerdreng med rav i øjnene. Om søpapegøjer, løbske tangosko og kærlighed i alle størrelser.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i november

299,95 DKK

Hvalbensteatret handler om en stormfuld nat i 1928, hvor en hval strander på kysten neden for godset Chilcombe i Dorset. Loven siger, at strandet gods tilhører kongen, men den tolvårige Christabel Seagrave, datter af den afdøde godsejer, har sine helt egne planer med den døde hval. Sammen med søsteren Flossie og broren Digby – den længe ventede arving til godset – bygger hun et teater inde i det afpillede hvalskelet.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i september

329,95 DKK

Storslået indisk familiesaga tilsat thriller-krydderi. Om gangstere, elskere og falske venner, drevet af forførende rigdom og skræmmende korruption.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i oktober

299,95 DKK

I morgen og i morgen og i morgen strækker sig over tre årtier, fra Cambridge i Massachusetts til Venice Beach i Californien og fortælles både her og der og langt væk derfra. En anderledes og eventyrlig indviklet historie om identitet, livets tragedier og de muligheder, man kun får i fantasien. Men måske allermest en historie om menneskers behov for at høre til og blive set, elske og elske nogen tilbage. Ja, det er en kærlighedshistorie, men denne her, har du aldrig læst før…

Find bogen her

Månedens læseoplevelse i august

169,95 DKK

Forfatteren William Falk er en mand, der skiller vandene. Læserne elsker ham, den litterære elite rynker på næsen, og kollegerne er ved at gå til af misundelse. Men ingen kan påstå, at “Danmarks krimikonge” ikke er en mand, der kan sit kram. Kompromisløst og med stor grundighed har han skabt successerien Fiskeren, og han synes at have tænkt på alt – selv sin egen begravelse.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i juli

299,95 DKK

Historisk roman om kærlighed, tab og sprogets magt. Med kvindebevægelsen som bagtæppe udforsker romanen de skjulte liv, der udspiller sig mellem linjerne i en historie skrevet af mænd.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i juni

199,95 DKK

Løb som floden er en episk fortælling om kærlighed og svigt, moderskab og søsterskab, og i særdeleshed en storslået historisk roman om en enlig kvindes kamp for at forme sin egen vej gennem livet – og finde kærligheden, der hvor man mindst venter det.

Find bogen her

Månedens læseoplevelse i maj

299,95 DKK

Da kartografen Dr. Young bliver fundet død på sit kontor, finder hans datter Nell et gammelt tankstationskort i faderens skrivebordsskuffe, som før har været kilde til et stort skænderi mellem de to. Hun beslutter sig for at undersøge kortet og opdager snart, at netop dét kort er ualmindeligt dyrebart og yderst sjældent; og at der er folk i kartografmiljøet, der er parate til at gøre hvad som helst for at få fingre i det. Det gådefulde kort skjuler en både utrolig og dødbringende hemmelighed, der fører Nell ud på et vildt eventyr i jagten på sandheden om hendes families mørke fortid. Kartograferne er en både underholdende og nervepirrende læseoplevelse om kærlighed, tabt familie, urovækkende mord og uforklarlige mysterier.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i april

269,95 DKK

Linnea har brug for at komme væk fra sit liv i Oslo og låner et gammelt hus på den lille ø Hjartø i Nordland af en veninde. Linnea har ingen idé om, hvad der venter hende, da hun ankommer til den forblæste ø midt i den mørke tid. Hun får bl.a. tiden til at gå med at gå på opdagelse i det gamle hus, og en dag falder hun over en lille klokke, der sætter hende på sporet af en dramatisk historie fra 2. Verdenskrig.

Læs mere

Månedens læseoplevelse i marts

Elin Warner er inviteret til sin brors forlovelsesfest på et imponerende og myrekrybsfremkaldende hotel i det schweiziske alper, og har ingen god undskyldning for at blive væk, da hun har orlov fra sit arbejde som kriminalkommissær. Da en snestorm ruller ind over alperne, forsvinder den kommende brud. Elins bekymringer tager til. Panikken spreder sig blandt gæsterne, og snart begynder flere gæster at forsvinde …

Læs mere

Mand læser

Bestsellerlisten

Mangler du inspiration til din næste bog? Vi har samlet en liste over alle bestsellere inden for de forskellige boggenrer, så du kan lade dig inspirere af, hvad der sælger godt, og hvad andre bogelskere læser.

Find de mest populære bøger
Månedens læseoplevelse for unge

Månedens læseoplevelse for unge

Hver måned udvælger vi en ny læseoplevelse for unge. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske ungdomsbøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen.

Find den her
Månedens børnebog

Månedens læseoplevelse for børn

Hver måned anbefaler vi en ny læsoplevelse for børn. Se hvilke børnebøger, vi elsker allermest.

Læs mere

Månedens Læseoplevelse

Hvad skal jeg læse? Der er så mange bøger og nye udgivelser at vælge imellem, at det nogle gange kan virke helt uoverskueligt at afgøre, hvilken bog du skal kaste dig over som din næste læseoplevelse. Hos Bog & idé har vi sat os for at hjælpe dig lidt på vej, og derfor kan du her på siden finde Månedens Læseoplevelse. Det handler kort sagt om, at vi hver måned udvælger en bog, som du – efter vores mening – bare MÅ læse. Det kan være alt fra en nervepirrende krimi, medrivende biografi eller måske en gribende roman. Det afgørende for valget af Månedens Læseoplevelse er, at bogen formår at suge dig ind i dens univers, berige dig med ny viden og/eller at underholde dig i en sådan grad, at du kun har lyst til at lægge bogen fra dig igen, hvis det er absolut nødvendigt. Valget kan derfor lige så godt falde på en fortsættelse af en serie, som det kan være en selvstændig bog.

Brug siden som inspiration til nye fantastiske læseoplevelser. Hvad end du er en flittig læsehest eller blot leder efter en ny bog til sommerferien, kan du helt sikkert finde inspiration i vores bedste anbefalinger af bøger og måske endda få kendskab til nye forfattere, nye serier eller lyst til at kaste dig over en anden genre end sædvanligt.

Har du lyst til at se hele udvalget af gode krimier, biografier eller romaner finder du det lige her. Du kan også kaste et blik på vores bestsellerliste, som viser dig de 10 bedst sælgende bøger inden for den seneste uge og fordelt på alle genrer.